Geplaatst op

Te warm? Verfris met cold brew

Het klinkt hip en trendy, maar eigenlijk is het een supergezonde frisdrank, zonder suiker.

Recept  Cold Brew

Je maakt zelf heel eenvoudig cold brew:

  • Gebruik bij voorkeur Kivu, Kivu natural, Ethiopia, Latino, Peru Fernandez. Maar ook andere koffies lukken, zolang ze niet te donker gebrand zijn (dus niet Italian Roast).
  • Gebruik meer koffie dan je gewoon bent per liter, bv. 70 à 80 g. per liter.
  • Maal de koffie grof, zoals voor French press.
  • Doe de koffie met koud water in een French Press en roer alles nog eens goed door elkaar.
  • Zet de french press een nachtje (of 12 uur) in de koelkast.
  • ’s Morgens druk je de French press naar beneden en giet je de ‘cold brew’ over in een gesloten fles. Zo geniet je er dagen van.
  • Géén suiker toevoegen!
  • Serveer met ijsblokjes. Gebruik veel ijs, dat verdunt de cold brew nog en maakt het nog kouder.
  • De cold brew moet echt heel fris zijn.

Geniet van deze lekkere en gezonde dorstlesser.

Opgelet: verwar cold brew niet met de mierzoete ijskoffies waarvan je enkel meer dorst krijgt …