ALLES OVER KOFFIE

Hoe bewaar ik mijn koffie?

Waardoor verliest koffie z’n smaak? Wat doen wij en wat kan je zelf doen om je vers gebrande koffie zo goed mogelijk te bewaren zonder…
Meer …

Te warm? Verfris met cold brew

Het klinkt hip en trendy, maar eigenlijk is het een supergezonde frisdrank, zonder suiker. Recept  Cold Brew Je maakt zelf heel eenvoudig cold brew: Gebruik…
Meer …

Peru van vroeger tot nu

Peru Fernandez heeft citrus en is erg zoet in nasmaak. De koffie wordt relatief licht gebrand, maar niet té licht waardoor hij nog prima werkt…
Meer …
Congo Kivu gewassen koffie Raf Coffee Gent

Kivu, een complex verhaal

De oevers van het Kivumeer. Ooit hielden Belgische kolonialen hier vakantie. Op 1500 meter hoogte ontvouwt zich een prachtig landschap met een schitterend meer. En…
Meer …
koffie Ethiopië Raf Coffee Ethiopia Natural bio fair trade

Hoe single is single origin?

Je mag ervan uitgaan dat single origin-koffie afkomstig is van de regio die op het pakje staat vermeld. ‘Single origin’ kan echter veel betekenen, maar…
Meer …
koffiebranden gent koffie bonen koffiebranderij

Branden: maatwerk

Bij het branden van koffie wordt de brandwijze aangepast aan de origine van de koffie. Temperatuur, tijd en luchtstroom (onderdruk in de trommel) zijn maatwerk…
Meer …
gebrande koffie

Hoe gezond is koffie?

Tegenwoordig moet alles wat er gegeten en gedronken wordt, gezond zijn. Door de tegenstrijdige berichten in de media is het soms echt koffiedik kijken. En…
Meer …
melitta koffiezet hoge kwaliteit

Koffiezet: twee uitblinkers

Ik werkte met de beste koffiezetapparaten in mijn labo (www.coffeelabindependent.be). Toestellen die wereldwijd de standaard zijn in de specialty koffiesector. Onlangs testte ik de koffiemachines…
Meer …
retro koffiekan

Hoe zet je lekkere koffie?

Alle zetwijzen geven lekkere koffie als resultaat. Hieronder vind je enkele belangrijke principes die je best in het oog houdt. Begrijp dat dit slechts enkele…
Meer …
koffiekoppen

Body: mondgevoel van koffie

De body of het mondgevoel van de koffie wordt gevormd door alle niet oplosbare partikels in de suspensie. Het belangrijkste hiervan is olie. Koffie bevat…
Meer …
biokoffie

Bio en koffie: een uitdaging

Biologische koffieproductie gaat verder dan het niet gebruiken van synthetische meststoffen, chemische pesticides en herbiciden. Het gaat ook om biologisch verantwoord onderhouden van de bodem,…
Meer …
koffiebranden

Artisanaal: geen loos begrip

Artisanaal is bij RAF COFFEE  geen loos begrip. Het slaat op productkennis, vakmanschap en kleinschaligheid. Wij kiezen onze groene koffies heel zorgvuldig bij producenten die…
Meer …
zelf gebrande koffie voor thuis horeca en kantoor

RAF COFFEE is er!

RAF COFFEE is er! Bestel, proef en waardeer. Koffie voor koffiekenners, met bijzondere aandacht voor origine. Bestel hier.
Meer …