Geplaatst op

Uganda Robusta

Uganda koffie origine bio fairtrade raf coffee gent

Robusta kent net als arabica grote kwaliteitsverschillen. Het is dus kwestie iets van koffie te kennen en de juiste loten te kiezen. Robusta is zeker geen minderwaardige koffie, het is wél een variëteit die ‘robuuster’ en harder smaakt.

Resultaat van inzet en creativiteit

Meestal groeit de plant in lager geleden gebieden, maar ‘onze’ robusta, wordt op relatief grote hoogte geproduceerd. Dit komt de kwaliteit zeker en vast ten goede. Het maakt de koffie mild, met toetsen van chocolade en crèmige body.

De bessen worden geplukt en gedroogd. Na triage en verwijderen van het vruchtvlees (‘hulling’) is de koffie exportklaar. De robusta die RAF COFFEE gebruikt komt van de Ankole Union. Dit is één van de best werkende coöperaties in Afrika.

Door inzet en creativiteit waait er een geweldige frisse wind door de Afrikaanse (koffie)wereld. Ankole is erin geslaagd een volkomen onafhankelijke positie in te nemen in de ingewikkelde en harde koffiewereld. Chapeau!

De Uganda Robusta zit in onze ITALIAN ROAST, ESPRESSO MILD en FILTER MILD.

Paspoort
KoffieNatural Robusta Uganda
GebiedUganda, Ankole – 1200-1500 m.
VerwerkingDroge verwerking, bessen worden gedroogd in de zon.
KenmerkenMild, chocolade, crèmige body
CertificeringBio, Fairtrade
ProducentAnkole Union
Gebruikt inITALIAN ROAST, ESPRESSO MILD en FILTER MILD

Kaart