Uganda Robusta

Robusta kent net als arabica grote kwaliteitsverschillen. Het is dus kwestie iets van koffie te kennen en de juiste loten te kiezen.

Robusta is zeker geen minderwaardige koffie, het is wél een variëteit die ‘robuuster’ en harder smaakt. Meestal groeit de plant in lager geleden gebieden, maar 'onze' robusta, wordt op relatief grote hoogte geproduceerd. Dit komt de kwaliteit zeker en vast ten goede. Het maakt de koffie mild, met toetsen van chocolade en crèmige body.

De bessen worden geplukt en gedroogd. Na triage en verwijderen van het vruchtvlees (‘hulling’) is de koffie exportklaar.

De robusta die RAF COFFEE gebruikt komt van de Ankole Union. Dit is één van de best werkende coöperaties in Afrika. Door inzet en creativiteit waait er een geweldige frisse wind door de Afrikaanse (koffie)wereld. Ankole is erin geslaagd een volkomen onafhankelijke positie in te nemen in de ingewikkelde en harde koffiewereld. Chapeau!

De Uganda Robusta zit in onze ITALIAN ROAST, ESPRESSO MILD en FILTER MILD.

Koffie Natural Robusta Uganda
Gebied Uganda, Ankole - 1200-1500 m.
Verwerking Droge verwerking, bessen worden gedroogd in de zon.
Kenmerken Mild, chocolade, crèmige body
Certificering Bio, Fairtrade
Producent Ankole Union
Gebruikt in ITALIAN ROAST, ESPRESSO MILD en FILTER MILD

  • Uganda koffieplantage origine raf coffee gent bio
  • Uganda koffieplantage origine raf coffee gent bio
  • Uganda koffieplantage origine raf coffee gent bio
  • Uganda koffieplantage origine raf coffee gent bio
  • Uganda koffieplantage origine raf coffee gent bio

Comments are closed.