Brazil Yellow Catuai

Fazenda Dura koffieoogst

RAF COFFEE koopt zijn specialty, biologisch gecertificeerde koffie meestal via coöperaties van kleinere producenten. Deze Brazil Yellow Catuai koffie kopen we aan bij een plantage.

Bio is uitzonderlijk in Brazilië

Bijna 40% van de koffie-wereldproductie wordt op een heel intensieve en ‘zware’ manier in Brazilië geproduceerd. De stap naar biologisch is hier heel moeilijk, dus amper te vinden. Fazenda Dutra, een productiebedrijf bestaande uit verschillende farms in Minas Gerais, is één van de pioniers met een biogecertificeerde plantage. Zij leveren deze Brazil Yellow catuai.

Brazil is momenteel een origine die je heel vaak vindt in de specialty bars. Brazilië is traditioneel gericht op zeer intensieve productie, maar de laatste tien jaar wordt er ook hard geïnvesteerd in gedifferentieerde productie, bepaalde variëteiten en verwerkingsmethodes om tot ‘specialere’ koffies te komen.  

Brazilië catuai koffie bio

Zoals je uit de naam van de variëteit ‘yellow Catuai’ kan afleiden, kleurt de bes niet rood, maar geel bij het rijpen. De bonen van deze koffie worden geteelt op 1000 à 1200 m hoogte. Voor RAF COFFEE is dit de ‘laagst’ geproduceerde koffie uit het assortiment.

Vandaar geeft de koffie zoals in veel Brazil-koffie weinig aciditeit. De koffie zoekt meer balans, rondheid, zoetheid en crèmige body op. Ook wat geroosterde nootjes kan je vinden.

 

Paspoort
KoffieYellow catuai
GebiedBrazilië – Fazenda Dura, Minas Gerais – 1000 – 1200 m.
Verwerking Gewassen en zongedroogd
KenmerkenBalans, rondheid, zoetheid en crèmige body, chocolade en wat geroosterde nootjes.
CertificeringBio, Fairtrade
ProducentFazenda Dura
Gebruikt inCatuai Brazil
Kaart

Fazenda Dura kaart