
Eigenlijk is deze koffie een wonder. In de waanzin van Oost-Congo – één van de armste regio’s in de wereld – produceren enkele coöperaties een koffie van topkwaliteit.
Topkoffie uit Oost-Congo
De plantages van de Sopacdicoöperatie, waar ‘onze’ Kivukoffie groeit, liggen aan de oevers van het Kivumeer op ongeveer 1500 meter hoogte.
Samen met de jonge vulkanische bodem en de edele arabicavariëteiten resulteert dit in een bijzondere koffie: uitgebalanceerd, kruidig, complex, sprankelend geaciduleerd, mooie body. De koffie is ‘fully washed’: de rijpe bessen worden geoogst en onmiddellijk naar het wasstation gebracht. Daar wordt eerst de boon van de pulp ontdaan, vervolgens ondergaan de bonen een fermentatie en worden ze gewassen. Tenslotte droogt de perkamentkoffie traag in de zon. Deze koffie proef je in KIVU, ESPRESSO MILD, FILTER MILD
Paspoort
Koffie | Kivu Fully Washed |
Gebied | Congo, Zuid-Kivu, boorden van Kivumeer – 1500-2000m. |
Verwerking | Natte verwerking (Fully Washed) en zongedroogd. |
Kenmerken | Kruidig, complex, gebalanceerd, citrus, sprankelend, body. |
Certificering | Bio, Fairtrade |
Producent | Sopacdicoöperatie |
Gebruikt in | KIVU, ESPRESSO MILD, FILTER MILD |
Kaart
