
De bonen voor deze Arabicakoffie drogen in de bes. Ze liggen dagenlang in de zon en drogen langzaam, gelijkmatig en natuurlijk. Vandaar de naam ‘natural‘.
De typische smaak van koffiebes
Dit moeilijke en delicate proces geeft de koffie de bijzondere smaak van koffiebes. Intense noten van rood fruit zijn dan ook typisch voor Ethiopia Sidama Natural. Hij is bovendien gezegend met een heel egale zachtheid, een volle, romige smaak en een aangename, lichte aciditeit. RAF COFFEE koos de Arabicakoffie die wordt geteeld door de Taramesa Coöperatie in de Sidamaregio ongeveer 300 kilometer ten zuiden van Addis Abeba. Zowat 2300 gezinnen zijn lid van de coöperatie. De Taramesa Coöperatie bezit droogbedden en een kleine opslagplaats. De koffie gaat naar Addis Abeba voor de laatste bewerkingen. Deze koffie zit in ETHIOPIA NATURAL, FILTER MILD
Paspoort
Koffie | Sidama |
Regio | Ethiopia, Sidama – 1800 m. |
Verwerking | Droge verwerking, bessen worden langzaam gedroogd in de zon |
Kenmerken | rood fruit, zoet, zacht, lichte aciditeit, smaak van koffiebes |
Certificering | Bio, Fairtrade |
Producent | Taramesa Coöperatie |
Gebruikt in | ETHIOPIA NATURAL, FILTER MILD |
Kaart
