
We bevinden ons in Honduras, in het dorp Las Flores. Hier ontdekten we de kleine plantage van Bernard Ornilla: ‘GAIA’ naar de Griekse mythologische oermoeder.
Edele verfijnde variëteit
De 3,5 hectare liggen tussen 1500 meter en 1650 meter hoogte. De plantage is biologisch gecertificeerd.
Bernard teelt nog de klassieke ‘edele’ variëteiten zoals Bourbon en Catuai voor een zoete, fruitige en uitgebalanceerde smaak. De geplukte bourbonbessen worden ontdaan van het vruchtvlees en gefermenteerd. Vervolgens gewassen en in de zon gedroogd. Dit geeft een fruitige en licht acide, verfijnde koffie. De koffie van Bernard wordt overgenomen door de Comsacoöperatie., zowat de meest innovatieve koffiecoöperatie van het moment. Zij is Fairtrade gecertificeerd.
De koffie gaat mee met een container van Oxfam. Dit is logistiek zeer efficiënt, zelfs als het gaat om de aankoop van enkele zakken. Deze koffiebonen geven smaak aan onze HONDURAS BOURBON, ITALIAN ROAST, ESPRESSO MILD en FILTER MILD
Paspoort
Koffie | Honduras Catuai |
Gebied | Copán Honduras – 1500-1650 m. |
Verwerking | Natte verwerking en zongedroogd |
Kenmerken | Mild, fruitig, gebalanceerd. |
Certificering | Bio, Fairtrade |
Producent | Finca Gaia, Bernard Ornilla |
Gebruikt in | HONDURAS BOURBON, ITALIAN ROAST, ESPRESSO MILD en FILTER MILD |
Kaart
