Honduras Catuai

We bevinden ons in Honduras, in het dorp Las Flores. Hier ontdekten we de kleine plantage van Bernard Ornilla: ‘GAIA’ naar de Griekse mythologische oermoeder. De 3,5 hectare liggen tussen 1500 meter en 1650 meter hoogte. De plantage is biologisch gecertificeerd.
Bernard teelt nog de klassieke 'edele' variëteiten zoals Bourbon en Catuai voor een zoete, fruitige en uitgebalanceerde smaak.

De geplukte bourbonbessen worden ontdaan van het vruchtvlees en gefermenteerd. Vervolgens gewassen en in de zon gedroogd. Dit geeft een fruitige en licht acide, verfijnde koffie.

De koffie van Bernard wordt overgenomen door de Comsacoöperatie., zowat de meest innovatieve koffiecoöperatie van het moment. Zij is Fairtrade gecertificeerd.
De koffie gaat mee met een container van Oxfam. Dit is logistiek zeer efficiënt, zelfs als het gaat om de aankoop van enkele zakken.

Deze koffiebonen geven smaak aan onze HONDURAS BOURBON, ITALIAN ROAST, ESPRESSO MILD en FILTER MILD

Koffie Honduras Catuai
Gebied Copán Honduras - 1500-1650 m.
Verwerking Natte verwerking  en zongedroogd
Kenmerken Mild, fruitig, gebalanceerd.
Certificering Bio, Fairtrade
Producent Finca Gaia, Bernard Ornilla
Gebruikt in HONDURAS BOURBON, ITALIAN ROAST, ESPRESSO MILD en FILTER MILD

  • Honduras koffieplantage Gaia bio fairtrade koffie origine raf coffee Gent
  • Honduras koffieplantage Gaia bio fairtrade koffie origine raf coffee Gent
  • Honduras koffieplantage Gaia bio fairtrade koffie origine raf coffee Gent

 Bernard over het telen van bio/fair trade koffie

Comments are closed.