RAF ORIGINES

Congo Kivu gewassen koffie Raf Coffee Gent

Congo Kivu Fully Washed

Eigenlijk is deze koffie een wonder.  In de waanzin van Oost-Congo – één van de armste regio’s in de wereld – produceren enkele coöperaties een koffie van topkwaliteit.
Lees meer …
biokoffie

Congo Kivu Natural

Dit is een ongewassen of ‘natural’ koffie: de bessen worden geoogst wanneer ze rijp zijn. De boon droogt in de bes. Daardoor krijgt de boon nog smaakelementen mee van het drogende vruchtvlees.
Lees meer …
Ethiopia Sidama Natural

Ethiopia Sidama Natural

De bonen voor deze Arabicakoffie drogen in de bes. Ze liggen dagenlang in de zon en drogen langzaam, gelijkmatig en natuurlijk. Vandaar de naam ‘natural‘.
Lees meer …
Ethiopia Yirgacheffe koffie wassen

Ethiopia Yirgacheffe Washed

De koffiebessen voor deze gewassen koffie groeien op de hoogvlaktes van de gerenommeerde ‘Yirgacheffe’-terroir. Dit is de  hoogst gelegen productieregio van Ethiopië (+/- 2000 meter).
Lees meer …
Honduras catuai raf coffee origine koffie gent bio fairtrade

Honduras Catuai

We bevinden ons in Honduras, in het dorp Las Flores. Hier ontdekten we de kleine plantage van Bernard Ornilla: ‘GAIA’ naar de Griekse mythologische oermoeder.
Lees meer …
Indonesia Sumatra koffie origine raf coffee gent

Indonesia Permata Gayo

De provincie Aceh in het noorden van Sumatra, waar de Permata Gayo-coöperatie ligt, was altijd al een conflictgebied. De streek werd ook nog eens vernietigd door de tsunami in 2004.
Lees meer …

Magarogype: vergeten pareltje

Bijna vergeten Maragogype-koffie was bij de ‘klassiekere branders’ de topkoffie in het assortiment. De variëteit verloor aan populariteit in de hippere koffiesector. Onterecht, want de grote bonen geven een superlekkere smaak, met zoet, body, crème en een fijne lichte aciditeit. Zeldzame koffie Maragogype ontstond door een natuurlijke…
Lees meer …

Peru

In het Noorden van Peru (Jaén) begon een kleine coöperatie in 2005 koffie te exporteren. Intussen is het één van de meest succesvolle coöperaties.
Lees meer …