Colombia

koffieplantage Colombia koffiebranderij Gent koffiebonen online kopen
koffieplantage Colombia

Koffieprofiel Colombia

RAF COFFEE in Colombia: Raf koopt van de coöperatie Cosurca, in het zuidwesten van Colombia. Deze bijzondere coöperatie zet zich bijna activistisch in voor stabiliteit in de moeilijke regio.  

Koffieregio: westelijke helft van het land, met Nariño, Cauca, Meta en Huila als bekendste productieregio’s

Koffiesoorten/variëteiten: Bourbon, Castillo, Catimor, Caturra, Colombia en Typica

Jaarlijkse export: 11-13 miljoen zakken van 69kg (top 5 van de wereld, 10% van de wereldmarkt)

Typerend: een nationale koffie-organisatie (FNC), in handen van de koffieboeren, ondersteunt producenten, garandeert leefbare inkomens en promoot Colombiaanse koffies wereldwijd. Uniek in de koffiewereld en succes bewezen!  

RAF COFFEE producten met koffie uit Colombia: COLOMBIA CAUCA

Verschillende koffieprofielen

Colombia is de 3de grootste producent ter wereld, en de nummer 1 wat washed arabica betreft. De koffiestreek strekt zich uit van Noord tot Zuid in de Westelijke helft van het land. Door die uitgestrektheid in combinatie met de microklimaten rond de bergen, vind je heel verschillende koffieprofielen in Colombia. Het overgrote deel van de koffie in Colombia wordt geteeld bij kleinere producenten thuis, op kleine oppervlaktes dus (<0.5ha).

Verzekerde aankoopprijs

Het succes van de Colombiaanse koffies is mede te danken aan de FNC, de Federación Nacional de Cafeteros de Colombia, opgericht in 1927.

Deze organisatie biedt ondersteuning aan koffieproducenten en garandeert hen financiële zekerheid door middel van een verzekerde aankoopprijs. Vandaag is de FNC in handen van meer dan een half miljoen Colombiaanse koffieboeren, uniek in de koffiewereld.

Stabiliteit dankzij koffie

RAF COFFEE koopt van de coöperatie Cosurca, in de zuidelijke Cauca-regio van het land. Dankzij een sterk commercieel inzicht en kwaliteitskennis, slaagt de coöperatie er in topkoffies te produceren die hun leden een duurzaam inkomen bieden.

Op die manier dragen ze actief bij aan de stabiliteitsopbouw in een regio die geteisterd wordt door onrust gerelateerd aan de cocaïneproductie- en handel.

Colombia koffieland
colombia koffieplantage groene koffie
Coöperatie Cosurca: droogtafels voor parchmentkoffie.
colombia koffieteelt koffie groene koffie koffiebonen
RAF COFFEE haalt groene koffie uit de zuidelijke Cauca-regio.