Colombia

koffieplantage Colombia

Koffieprofiel Colombia

RAF COFFEE in Colombia: Raf koopt van de coöperatie Cosurca, in het zuidwesten van Colombia. Deze bijzondere coöperatie zet zich bijna activistisch in voor stabiliteit in de moeilijke regio.  

Koffieregio: westelijke helft van het land, met Nariño, Cauca, Meta en Huila als bekendste productieregio’s

Koffiesoorten/variëteiten: Bourbon, Castillo, Catimor, Caturra, Colombia en Typica

Jaarlijkse export: 11-13 miljoen zakken van 69kg (top 5 van de wereld, 10% van de wereldmarkt)

Typerend: een nationale koffie-organisatie (FNC), in handen van de koffieboeren, ondersteunt producenten, garandeert leefbare inkomens en promoot Colombiaanse koffies wereldwijd, uniek in de koffiewereld en succes bewezen!  

RAF COFFEE producten met koffie uit Colombia: COLOMBIA CAUCA

Verschillende koffieprofielen

Colombia telt een enorm aantal koffieplanten, waarvan het overgrote deel bij kleinere producenten thuis, op kleine oppervlaktes dus (<0.5ha). Het is de 3de grootste producent ter wereld, en de nummer 1 wat arabica betreft. De koffiestreek strekt zich uit van Noord tot Zuid in de Westelijke helft van het land, en door die uitgestrektheid in combinatie met de microklimaten rond de bergen, kan men heel verschillende koffieprofielen in Colombia terugvinden.

Verzekerde aankoopprijs

De Colombiaanse koffies zijn wereldwijd gekend en hun succes is mede dankzij de oprichting van de FNC, de Federación Nacional de Cafeteros de Colombia, in 1927.

Deze organisatie biedt allerlei services aan koffieproducenten en garandeert hen financiële zekerheid door middel van een verzekerde aankoopprijs.  Ze heeft een eigen onderzoeksafdeling en de organisatie is vandaag in handen van meer dan een half miljoen Colombiaanse koffieboeren, uniek in de koffiewereld

RAF COFFEE koopt van de coöperatie Cosurca, in de zuidelijke Cauca-regio van het land. Dankzij een sterk commercieel inzicht slaagt de coöperatie er in topkoffies te produceren die hun leden een duurzaam inkomen kan bieden.

In een regio waar de zware cocateelt (voor de productie van cocaïne) voor velen een aantrekkelijk alternatief lijkt, slagen zij er dus in rendabel te zijn en op die manier actief bij te dragen aan de stabiliteitsopbouw.

Colombia koffieland
colombia koffieplantage groene koffie
Coöperatie Cosurca: droogtafels voor parchmentkoffie.
colombia koffieteelt koffie groene koffie koffiebonen
RAF COFFEE haalt groene koffie uit de zuidelijke Cauca-regio.