Het klinkt hip en trendy, maar eigenlijk is het een supergezonde frisdrank, zonder suiker.
Recept Cold Brew
Je maakt zelf heel eenvoudig cold brew:
- Gebruik bij voorkeur Kivu, Kivu natural, Ethiopia, Latino, Peru Fernandez. Maar ook andere koffies lukken, zolang ze niet te donker gebrand zijn (dus niet Italian Roast).
- Gebruik meer koffie dan je gewoon bent per liter, bv. 70 à 80 g. per liter.
- Maal de koffie grof, zoals voor French press.
- Doe de koffie met koud water in een French Press en roer alles nog eens goed door elkaar.
- Zet de french press een nachtje (of 12 uur) in de koelkast.
- ’s Morgens druk je de French press naar beneden en giet je de ‘cold brew’ over in een gesloten fles. Zo geniet je er dagen van.
- Géén suiker toevoegen!
- Serveer met ijsblokjes. Gebruik veel ijs, dat verdunt de cold brew nog en maakt het nog kouder.
- De cold brew moet echt heel fris zijn.
Geniet van deze lekkere en gezonde dorstlesser.
Opgelet: verwar cold brew niet met de mierzoete ijskoffies waarvan je enkel meer dorst krijgt …