Mexico ‘El Triunfo’

koffie mexico plantage koffiebonen vers gebrand bio specialty Gent

Mundo Novo variëteit aangevuld met wat Bourbon, geteeld op 1300 tot 1500 meter hoogte volgens de internationale biologische normen. Dit levert schitterende gewassen groene koffie op.

Duurzaamheid en kwaliteit

Deze koffie komt uit de buurt van een beschermd natuurreservaat “El Triunfo” en staat voor duurzaamheid en kwaliteit. De coöperatie Triumfo Verde, die de koffie van Diego Rodriguez exporteert, is een nationale trots omwille van haar duurzame oogstmethode en vergoedingssysteem dat kleine producenten ten goede komt. 

De koffiecoöperatie telt 31 gemeenschappen verspreid over 6 gemeenten. De leden zijn erg loyaal dankzij het eerlijke beloningssysteem.

Las Brisas, de plantage van Diego Rodriguez heeft koffie tussen 1300 en 1500 meter. Voornamelijk de Mundo Novo-variëteit. Dit is een hybride gevonden in Brazilië (kruising tussen Bourbon en Typica). In Mexico en Brazilië wordt deze variëteit veel gebruikt, ook al omdat ze resistent is tegen roest, een veel voorkomende schimmelziekte.

Mundo Novo geeft weinig aciditeit, aangename body, geroosterde nootjes en zoetheid in nasmaak. Vandaar heeft deze koffie toch wel wat een ander profiel dan de meeste andere van onze Arabica’s, die eerder door fruitigheid en aciditeit gekenmerkt worden.

Koffieplantage chiapas mexico

Bio en handgeplukt, massa’s werk

Het organiseren van de schaduwplanten, onderhoud van de koffieplanten, zoals snoeien, biologische gewasbescherming zijn activiteiten die die het ganse jaar worden uitgevoerd. Tijdens het oogstseizoen wordt de koffie zorgvuldig met de hand geplukt (zoals overigens al onze koffies) en worden alleen de rode rijpe bessen geselecteerd. Hierdoor moet de boer met zijn plukkers een 4-tal keer door zijn plantage gaan tijdens de oogst.

Wij gebruiken deze koffie in onze Comfort Blend.

Paspoort
KoffieLas Brisas Reserva – Arabica
GebiedMexico – Chiapas,  Natuurlijke Biosfeer “Reserva el Triunfo”; 1300 – 1500 m.
Verwerking Gewassen en zongedroogd
KenmerkenVanille en Pure Chocolade. Profiel: Citroentonen, met chocolade -achtige nasmaak.
CertificeringBio, Fairtrade
ProducentCoop. Reserva de la Biosfera Triunfo Verde
Gebruikt inCOMFORT BLEND
Kaart

koffie mexico chiapas el triunfo